Hoe een hamsteraar te helpen opruimen?

Hamsteren wordt gedefinieerd als een “psychologische stoornis die wordt gekenmerkt door aanhoudende problemen met het weggooien of elimineren van bezittingen.” Mensen met een verzamelstoornis slaan overmatig items op die andere mensen als waardeloos kunnen beschouwen. Hun aanhoudende weigering om van bezittingen af ​​te komen, leidt vaak tot rommel die het gebruik van woon- of werkruimten in de weg staat. Ze ervaren zelfs zoveel leed bij de gedachte dat ze items moeten weggooien.

Vermoed je dat iemand in je familie of vriendengroep een hoarder is? Als je een familielid of vriend ziet worstelen met het weggooien van bezittingen, leven in een overmatig rommelige ruimte en stress ervaart wanneer hem wordt gevraagd om spullen weg te gooien, neem dan contact op en bied hulp aan.

Hamsteren is echter complex, dus je moet je een weg banen om je vriend of familielid te overtuigen om hun huis of leefruimte op te ruimen. Breng waardevolle tijd met hen door door te leren hoe u hen langzaam maar zeker kunt helpen bij het opruimen en organiseren van hun ruimte.

Hulp voor hamsteraars

Laat een hamsteraar zich niet slechter voelen door ze onmiddellijk te beoordelen

De eerste stap om een ​​hamsteraar te helpen, is door ze te begrijpen. Een hamsterprobleem manifesteert zich in de volgende tekenen en symptomen:

  • Lichte tot ernstige angst ervaren om van iets af te komen
  • Herhaaldelijk toevoegen aan de schat zonder te erkennen dat er een probleem is
  • Kamers in huis die door rommel niet meer kunnen worden gebruikt waarvoor ze bedoeld zijn
  • Een overvloed aan bezittingen die een negatieve invloed hebben op iemands veiligheid, gezondheid of hygiëne

Als je die tekenen bij een familielid of een vriend ziet, benader ze dan voorzichtig en luister naar ze zonder oordeel over hun strijd praten. Zijn vooral moeilijk deze dagen als we in lockdown zijn. Ondersteuning is nog moeilijker te vinden tijdens de pandemie, omdat schoonmaakprogramma’s geen persoonlijke bezoeken mogen doen, dus het is belangrijk dat u er bent om hen te ondersteunen.

Zorg ervoor dat je hen laat weten dat je er bent om te helpen en geduldig te blijven, vooral als je vriend zijn of haar hamsterprobleem ontkent. Begin een gesprek met hen en luister naar hen die over hun probleem praten. Dit zal u helpen de logica achter hun gedrag te begrijpen.

Een hamsterprobleem kan buitengewoon moeilijk zijn om op te lossen. Hoarders wordt geadviseerd om professionele therapie te zoeken om hun psychologische problemen aan te pakken en tegelijkertijd om praktische hulp te vragen. U kunt met dit laatste helpen door aan te bieden om te helpen bij het opruimen en organiseren van hun huis of leefruimte. Op deze manier hebben ze het gevoel dat ze steun krijgen terwijl ze de nodige stappen ondernemen om hun probleem aan te pakken.

Opruimen voor hamsteraars: tips en trucs

Er zijn veel opruimtips die u online kunt bekijken. Weet je niet welke werken? Begin met een eenvoudig actieplan dat uitvoerbaar genoeg is voor u en uw geliefde om te volgen:

1.Begin, Pronto!

De beste tijd om te beginnen is nu

Stel niet uit tot morgen wat je vandaag kunt doen. Hoe groter de schat, hoe lelijker het proces – maar het wordt sowieso rommelig. Wat belangrijk is, is dat je je geliefde hamsteraar kunt vragen om hun huis of ruimte onmiddellijk op te ruimen.

2.Stop met toevoegen aan de rommel

Dit kan buitengewoon moeilijk zijn, maar je moet je vriend helpen om te voorkomen dat er nog meer rommel ontstaat. Er zouden geen aankopen meer moeten zijn, omdat het opruimen alleen maar tijdverspilling wordt als je nog steeds items koopt die je niet nodig hebt.

3. Splits de taken op

Er is zo veel angst die gepaard gaat met opruimen. Als je al heel lang items aan het hamsteren bent, kan de gedachte om door alle items heen te gaan stressvol en overweldigend zijn.

Je vriend hoeft niet alles in één keer af te maken. Begin klein en neem de tijd om uw taken op te splitsen in kleine, beheersbare taken die u één voor één kunt uitvoeren. Je kunt zelfs afspreken wie welke taak doet en welke je samen moet doen. Zoals het verwijderen van gigantische standbeelden en banken met hun binnenkant naar buiten.

4. Haal de voor de hand liggende prullenbak eruit

Gescheurde en beschadigde spullen horen in de vuilnisbak

Hoarders vinden het moeilijk om te kiezen welke van hun stapels ongebruikte items ze moeten bewaren, maar dat is waarom je daar bent – om licht te werpen op welke duidelijk naar de prullenbak moeten.

Draag een vuilniszak, ga rond de rommel en begin met het plukken van wikkels, lege flessen, verwelkte bladeren. Zorg voor een aparte zak voor afval die je kunt recyclen. Draag maskers, handschoenen en andere beschermende uitrusting voor het geval er een dood dier onder de stapel opduikt.

Hoewel dit niet per se een gedetailleerde reiniging is, heeft u nu relatief minder last van uw zorgen.

5. Akkoord gaan met een opruimplan

Zodra al het afval is weggegooid, is het gemakkelijker voor je vriend om te zien hoeveel rommel ze echt hebben. Het hebben en overeenkomen van een opruimplan maakt duidelijk wat u moet doen en hoe u het moet doen. Dit wetende, vermindert de angst die hamsteraars vaak voelen wanneer ze moeten beslissen welke items ze moeten loslaten.

Uw plan moet:

De hoarder zal items vinden die ze zeker niet kunnen laten gaan. Wees de stem van de rede bij het beslissen of ze het mogen houden en waar ze het bewaren. Hoewel u suggesties kunt doen, moet u er rekening mee houden dat de verzamelaar degene moet zijn die de uiteindelijke beslissing moet nemen.

6. Werk je een weg naar beneden

Zelfs kleine ruimtes voelen minder krap aan zonder de rommel

Begin van de grootste naar de eenvoudigste. Wanneer u resultaten ziet van het voltooien van elke taak, voelt u zich voldaan en bent u gemotiveerd om in beweging te blijven. Opruimen kan persoonlijk zijn, dus er is geen duidelijk startpunt. Het is aan de verzamelaar om te kiezen met welk gebied hij wil beginnen.

Dat gezegd hebbende, is het niet aan te raden om te beginnen met de kamer met de meeste rommel, omdat je dan sneller vermoeid raakt. Je kunt jezelf timen en declutteren in korte uitbarstingen, zodat het minder overweldigend aanvoelt en je hersenen zich kunnen concentreren op het voltooien van deze ene taak binnen een bepaald tijdsbestek.

7.Maak het leuk

Opruimen is werk. Het kan erg belastend zijn. Maak het leuk door muziek te spelen terwijl je opruimt. Je kunt jezelf ook belonen met eten of een korte filmpauze nadat een lijstitem is voltooid.

Iedereen heeft een ander idee van “leuk”, dus voel je vrij om creatief te worden. Vraag om de input van je vriend, zodat je opruimtijd leuker kunt maken.

Je kunt niet haasten met opruimen

Ondersteun je hamsteraar ten volle terwijl ze zich een weg banen in het organiseren van hun ruimte

Onthoud dat een hoarder niet van de ene op de andere dag een hoarder wordt. Het duurt lang voordat er genoeg spullen zijn verzameld om de woon- of werkruimte te verstoren. Voordat u gaat opruimen, moet u ze in het proces helpen en hen niet overhaasten om het te doen.

Het is ook belangrijk om te weten dat ze kunnen terugvallen. Hamsteren is een ernstige klinische aandoening en uw familie of vriend kan hetzelfde opnieuw meemaken. Blijf geduldig met hen. Het belangrijkste is dat als ze klaar zijn om hulp te accepteren, ze zelf moeten beslissen hoe ze dat gaan doen. Maak duidelijk dat zij altijd het laatste woord zullen hebben.

Iemands ‘voorraad’ opruimen betekent niet dat je alles moet weggooien. Zijn er waardevolle bezittingen die niet meer in hun huis passen? Overweeg dan om een ​​unit te huren bij Centron Self Storage. Onze faciliteiten in North York staan ​​onder 24/7 toezicht en klimaatbeheersing om uw bezittingen het hele jaar door in veilige en goede staat te houden. Bel nu (647) 749-1394.

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Dremote.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart