12 items die u in een klimaatgestuurde opslagruimte moet bewaren

Het opbergen van je spullen in een self-storage unit is handig als je meer ruimte in huis wilt vrijmaken, als je gaat verhuizen, of zelfs als je tijdelijke opslag voor je spullen nodig hebt. Maar wist u dat er specifieke items zijn die gevoelig zijn voor temperatuurschommelingen en beschadigd kunnen raken als u een reguliere opslagruimte huurt?

Er kan veel met je spullen gebeuren terwijl deze in de opslag staan. Vocht kan zich ophopen, het kan worden blootgesteld aan extreme temperaturen en de meest voorkomende zorg is ongedierte dat in uw opslagruimte leeft. Hoe kunt u er dan voor zorgen dat uw artikelen in dezelfde staat verkeren als toen u ze opbergde?

Een geklimatiseerde opslagruimte is de oplossing. Geklimatiseerde opslagruimtes bescherm uw bezittingen tegen de elementen. Hoewel ze iets meer kosten dan traditionele opslageenheden, maken de vele voordelen die u krijgt van geklimatiseerde opslag ze de extra investering waard.

Wat is klimaatgestuurde opslag?

Centron Self Storage heeft geklimatiseerde binnenunits

Klimaatgecontroleerde opslag, ook wel temperatuurgecontroleerde opslag genoemd, is een speciaal type self-storage-eenheid die speciaal is ontworpen om constante temperaturen en vochtigheidsniveaus te handhaven. De temperatuur in deze units wordt strikt gehandhaafd op 55 ° F tot 85 ° F. In tegenstelling tot opslagruimtes die buiten worden verhuurd, worden geklimatiseerde opslagruimtes meestal binnenshuis gevonden.

Temperatuur en vochtigheid zijn belangrijke factoren omdat ze samenwerken om vocht te creëren. Vochtige lucht is warme lucht, en waar meer warmte en meer vochtigheid is, volgt vocht. Door zowel de temperatuur als de vochtigheid onder controle en stabiel te houden, kan er zich geen vocht vormen en blijven uw artikelen beschermd.

Er zijn voordelen aan deze gehandhaafde temperaturen. Voor items die gevoelig zijn voor omgevingsinvloeden of die van grote waarde zijn, bieden de stabiele temperaturen een betere bescherming tegen schade, wat vooral belangrijk is als je je items voor een lange tijd opbergt.

U hoeft ook niet achterover te bukken om een ​​klimaatgecontroleerde opslagruimte te vinden, want de meeste self-storage-faciliteiten, vooral met binnenopslag, bieden dit nu.

Heb ik klimaatgestuurde opslag nodig?

Het huren van een klimaatgecontroleerde opslagruimte kan kostbaar zijn in vergelijking met het kopen van een gewone opslagruimte. Als je niet zeker weet of je deze functie nodig hebt, zijn hier een paar factoren waarmee je rekening moet houden:

Je moet bedenken hoe lang je je spullen opbergt. Als je de opberger maar voor korte tijd nodig hebt, en je hebt hem alleen nodig omdat je gaat verhuizen, dan heb je waarschijnlijk geen klimaatkast nodig. U moet er alleen voor zorgen dat u uw artikelen op tijd kunt krijgen, aangezien hitte, kou en vochtigheid sommige artikelen uiteindelijk kunnen beschadigen.

Als je je spullen echter voor een lange tijd in de opslag plaatst, is klimaatbeheersing erg belangrijk. Dit geldt voor kerstversieringen en winterkleding. Mensen gebruiken het slechts voor een korte tijd per jaar, dus als ze de rest van het jaar in klimaatgestuurde units worden bewaard, zullen ze langer meegaan en hun kwaliteit lang behouden.

Wanneer u zich op een plaats bevindt waar u te maken heeft met extreme temperatuuromstandigheden, is een klimaatgecontroleerde opslagruimte een must.

Plaatsen die gevoelig zijn voor extreme hitte brengen items zoals cd’s en vinylplaten in gevaar, omdat ze kunnen vervormen en/of smelten. Je wijn kan ook troebel of bruin worden als hij wordt blootgesteld aan hitte.

U hebt ook klimaatgestuurde opslag nodig als u zich in een gebied bevindt met extreem lage temperaturen, omdat hierdoor objecten die vocht vasthouden kunnen bevriezen. Als deze items te lang aan de kou worden blootgesteld, kunnen ze barsten, uitzetten en krimpen, tenzij ze onder gecontroleerde omstandigheden worden bewaard.

Hoge niveaus van vochtigheid kan ook schadelijk zijn voor veel items. Extreme vochtigheid stimuleert de groei van bacteriën, meeldauw en schimmels en kan zelfs kleine plagen aantrekken. Met klimaatgestuurde opslag zorgt u voor een schone en droge ruimte voor uw spullen.

Een van de grootste factoren bij het beslissen of u een klimaatgecontroleerde opslag wilt, is het type item dat u erin opbergt. U kunt klimaatgecontroleerde opbergers krijgen om temperatuurgevoelige en emotionele objecten in onder te brengen.

Erfstukken en oude foto’s kunnen kostbaar zijn en in de meeste gevallen onmogelijk te vervangen. Daarom bewaart u deze het beste in een klimaatkast. Hetzelfde geldt voor winkelmeubels van hout, elektronica en media, en artikelen van stof zoals speelgoed, kleding en gestoffeerde meubels in een klimaatgecontroleerde opberger om ervoor te zorgen dat ze in hun beste staat worden bewaard.

Bij het beslissen of u geklimatiseerde opslag wilt, zijn hier vragen die u over het artikel moet stellen:

  • Kan het schimmel of meeldauw krijgen?
  • Kan het vervormen, barsten, verslechteren of verkleuren door interactie met vocht?
  • Zou een hoge temperatuur ervoor zorgen dat het uitzet of krimpt?
  • Is het ontworpen om bij een bepaalde temperatuur te worden bewaard (bijvoorbeeld wijn of kunstwerken)?
  • Is het gevoelig voor extreme hitte of kou?
  • Is het zeldzaam, sentimenteel en/of waardevol?

Als je antwoord ja is, dan is het een goed idee om een ​​klimaatgecontroleerde opslagruimte te huren voor die spullen.

Welke dingen hebben klimaatgestuurde opslag nodig?

Hier zijn enkele items die moeten worden opgeslagen in geklimatiseerde opslagruimtes:

Antiek kan extreem kwetsbaar zijn

1.Antieke houten meubels

Als u antieke houten meubelen blootstelt aan de elementen, kan de structuur beschadigd raken. De vochtigheid en temperatuurschommelingen kan het hout kromtrekken, barsten of rotten. Dit omvat uw antieke houten tafels, stoelen, bedframes, nachtkastjes en meer.

Dus als je van plan bent ze voor een lange tijd op te slaan, overweeg dan om ze in een klimaatgecontroleerde opslagruimte te plaatsen

2.Leren meubels

Leer is bijzonder gevoelig voor schommelingen in de vochtigheid en kan krimpen, kromtrekken, dunner worden en zelfs verkleuren en beschimmelen door vocht wanneer het regelmatig wordt opgeslagen.

Als je dure leren meubels hebt, is het van cruciaal belang dat je ze in een klimaatgecontroleerde opslagruimte opbergt als je in gebieden woont waar elk seizoen drastische weersveranderingen met zich meebrengt.

3. Consumentenelektronica

Zelfs kleine hoeveelheden vocht kunnen kortsluiting veroorzaken in uw elektronica wanneer u ze weer aanzet nadat ze voor een lange tijd zijn opgeslagen. Roesten kan ook een probleem zijn.

Als u uw computer, computeronderdelen of andere soorten elektronische apparatuur opbergt, kan een geklimatiseerde opslagruimte vochtophoping voorkomen.

4.Media-opslagapparatuur

Dvd’s, cd’s, vinylplaten, cassettes, software of andere soorten media-opslag zijn extreem kwetsbaar voor vocht en grote temperatuurschommelingen. Een klimaatgecontroleerde opslagruimte is een must.

5.Kleding

Seizoenskleding kan erg duur zijn. Door ze in een geklimatiseerde bewaarcel te bewaren, blijft de kwaliteit langer behouden. Dit geldt met name voor erfstuk kledingstukken zoals bruidsjurken en dergelijke.

Voordat u uw kleding opbergt, moet u ervoor zorgen dat deze schoon en droog is. Voor extra bescherming tegen vocht kunt u ook kunststof opbergbakken gebruiken.

6.Speciale collecties

Heeft u bijzondere collecties, dan is een geklimatiseerde opberger de beste plek om deze op te slaan. Aangezien het uw doel van het verzamelen van deze speciale items is om hun kwaliteit gedurende vele jaren te behouden, moeten ze onder gecontroleerde temperaturen worden bewaard. Veranderende weersomstandigheden kunnen ze beschadigen.

Dergelijke items omvatten muntenverzamelingen, postzegels, strips, speelgoed en andere verzamelobjecten.

7.Belangrijk papierwerk

Zakelijke documenten en inventaris, belastingdossiers en ander belangrijk papierwerk moeten zorgvuldig worden bewaard in een geklimatiseerde opslagruimte. Zo voorkom je dat die documenten door vocht gaan oplossen, verkleuren, verbleken of gaan rotten. Maandelijkse self-storage is aanzienlijk kosteneffectiever dan het vervangen van uw inventaris die is beschadigd door extreme weersveranderingen.

8.Wijn

Blootstelling aan temperatuurschommelingen kan het verouderingsproces van de wijn versnellen, waardoor de smaak en kwaliteit achteruitgaan. Als gevolg hiervan kan uw wijn een onaangename metaalachtige, geoxideerde smaak krijgen. U zult het niet alleen niet kunnen drinken, maar u verspilt ook de tijd en het geld dat u in uw wijnverzameling hebt geïnvesteerd.

Om bederf te voorkomen en een goede veroudering te ondersteunen, kunt u overwegen een klimaatgecontroleerde opslagruimte voor uw wijnflessen te huren.

Je gitaarsnaren kunnen buigen en breken als ze worden blootgesteld aan overmatige hitte

9.Muziekinstrumenten

Een muziekinstrument van hoge kwaliteit is een kostbare investering, dus u moet deze delicate items opslaan in kasten met klimaatbeheersing. Anders kunnen uw muziekinstrumenten beschadigd raken door vochtigheid en temperatuurschommelingen. Bovendien kunnen hoge vochtigheids- en hitteniveaus corrosie en de groei van bacteriën in de hand werken, wat zeer destructief is voor muziekinstrumenten.

10.Artwork en ambachtelijke benodigdheden

De ideale omgeving voor uw kunstwerk moet 70 tot 75 graden Fahrenheit zijn met een luchtvochtigheid van ongeveer 50%, die u kunt vinden in een klimaatgestuurde opslageenheid. Uw knutselspullen kunnen ook profiteren van opslag in een klimaatgestuurde opslageenheid, omdat de stof gevoelig is voor vocht, blootstelling aan UV-straling en stof, dus het kan ongelooflijk nuttig zijn om ze onder een constante temperatuur te houden.

11.Foto’s

Klimaatbeheersing is erg belangrijk als je foto’s opslaat. Door hitte kunnen stapels foto’s verslechteren en samensmelten. Dit kan er ook voor zorgen dat afbeeldingen vervagen. Bovendien moet u de foto’s van elkaar af houden om schade te voorkomen en ervoor te zorgen dat die herinneringen behouden blijven. Ze zijn immers onvervangbaar.

12.Farmaceutische en medische benodigdheden

Farmaceutische en medische benodigdheden kunnen degraderen wanneer ze buiten het normale temperatuurbereik worden bewaard. Zorg ervoor dat u uw fles op recept controleert op bewaarinstructies en dat u meestal een aanbevolen temperatuurbereik ziet.

Hoeveel kost een klimaatgestuurde opslageenheid?

Klimaatgestuurde opslageenheden in Ontario gaan van $ 40 tot $ 500, afhankelijk van de grootte en locatie van de opslagruimte, en als u in gebieden woont waar de temperatuur en vochtigheid niet het hele jaar constant zijn, dan is een klimaatgestuurde opslagruimte zeker de moeite waard meerprijs. Het is altijd beter om voorzichtig te zijn en uw items veilig te bewaren.

Als u nog steeds niet kunt beslissen of u een gewone opslagruimte of een geklimatiseerde opslagruimte wilt, bekijk de afmetingen en prijzen van de opslagruimte en kijk of het is wat je zoekt.

“Klimaatgestuurde opslag bij mij in de buurt”? Dat zijn wij!

Centron Self Storage biedt de beste waarde voor geklimatiseerde opslagruimtes in North York. Breng een bezoek aan onze winkel op 4500 Chesswood Drive en ervaar hoe veilig en veilig uw bezittingen in onze faciliteiten zullen zijn. Bel (647) 749-1398 om vandaag nog met een van onze opslagexperts te praten!

creditSource link

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Dremote.nl
Logo
Enable registration in settings - general
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart